Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italië

Gecompliceerde aprilmaand voor mangohandel

"De situatie is momenteel zeer gecompliceerd in de mangohandel. Peru heeft zijn seizoen, waarin de hoeveelheden beperkt waren, zo goed als afgesloten. Er worden alleen nog Keitt mango's ingevlogen. Deze week arriveren de eerste Kent mango's uit Ivoorkust per luchtvracht, met vervolgens aankomsten over zee. Daar worden gebruikelijk volumes van verwacht", stelt Giorgio Donnarumma, salesmanager bij het Italiaanse Nuovafrutta.


Peruaanse vliegmango's

"Uit Brazilië komt via de zee echt weinig product en van beperkte kwaliteit, vanwege het onstabiele klimaat van de afgelopen maanden."


Braziliaanse vliegmango's

"Tot twee weken geleden haalden zeemango's inkoopprijzen van € 3-5 per karton van 4 kilo. Nu heb je geluk als je kartons kunt vinden voor € 8-9", gaat Donnarumma verder. "Fruit met maat 9 is zeer gewild door de retail en de prijzen zijn belachelijk hoog. Leveranciers die over dergelijke mango's beschikken, bieden ze niet te koop aan zonder ze te koppelen aan fruit van maat 6 en 7, dat minder vaak wordt verhandeld."


Peruaanse vliegmango's

Volgens de groothandelaar is april geen gemakkelijke maand. "De situatie zou in mei moeten verbeteren, met meer volumes uit Ivoorkust en met de normalisatie van de hoeveelheden uit Brazilië."


Ivoriaanse vliegmango's

Voor meer informatie:
Nuovafrutta
Via Cesare Lombroso 54
20137 Milaan (Italië)
[email protected]

Publicatiedatum: