Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse staat Jalisco mikt op verdere uitbreiding avocado-export

De Mexicaanse staat Jalisco is van plan zijn avocado-export nog verder uit te breiden. Momenteel verzendt het jaarrond fruit naar 30 landen. Eleazar Oceguera Aguayo, voorzitter van Apajeal, de vereniging van avocadotelers en -exporteurs van Jalisco, zegt dit jaar te mikken op een groei van 5%. "Deels komt de toename door nieuwe boomgaarden die volledig in productie komen, maar het afgelopen jaar hebben we ook samengewerkt met de USDA om meer boomgaarden goed te keuren voor export naar de VS."

De belangrijkste exportmarkten zijn Japan, Canada, de EU en de VS. De vereniging wil de export uitbreiden naar India, Zuid-Korea, China, Maleisiƫ en ook Chili. "Dit jaar willen we onze producten ook meer zichtbaarheid geven op de binnenlandse markt", zegt Oceguera.

De twee grootste verkoopmomenten voor avocado's in de VS zijn de Super Bowl en 5 mei (Cinco de Mayo). "We hebben 15.227,84 ton verstuurd voor de Super Bowl, maar op dit moment hebben we met de door de USDA goedgekeurde boomgaarden heel weinig fruit om te verzenden, slechts 500 ton per week. Volgend jaar, met nieuwe telers die deelnemen aan het exportprogramma naar de VS, zullen we meer fruit beschikbaar hebben voor Cinco de Mayo."

Apeajal vertegenwoordigt 3.200 avocadotelers in Jalisco en 23 pakstations. "Een van onze doelstellingen is om de avocadosector duurzaam te maken. We voeren herbebossingscampagnes uit, we hebben onze eigen bosbrandbestrijdingsbrigade, we organiseren trainingen in efficiƫnt watergebruik en gewasbeschermingsbeheer en we werken samen met nationale en internationale autoriteiten om nieuwe markten te openen en om de kwaliteits- en veiligheidscertificeringen te behouden die gevraagd worden op de meest veeleisende markten", legt Oceguera uit.

De concurrentie neemt ook toe voor Jalisco, onder meer door de avocadoteelt in Kenia. "Het is goed om concurrentie te hebben, de avocadosector van Jalisco is gewend aan moeilijke markten. Bovendien zijn we dankbaar dat landen zoals Kenia de bevolking van andere landen laten kennismaken met avocado's. Ze bieden ons een venster om ons fruit te exporteren."

Jalisco Avocado Congress
Elk jaar organiseert Apeajal een avocadocongres. Op dit evenement, dat dit jaar gehouden wordt van 28 tot en met 30 augustus, verwacht de organisatie sprekers uit Mexico en andere landen te verwelkomen. "Het achtste Jalisco Avocado Congress zal meer dan 1.200 deelnemers aantrekken, zowel telers, verpakkers, exporteurs, onderzoekers als overheidsambtenaren. Er staan lezingen op het programma, maar ook bezoeken aan boomgaarden en pakstations. Meer dan 100 bedrijven zijn standhouder op de beurs", besluit Oceguera.

Voor meer informatie:
Yanmei King Loeza
Apeajal
Tel: +52 553 971 2700 (Mexico)
[email protected]

Publicatiedatum: