Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Xuan Agri - Vietnam

"Passiefruitteelt op 300 ha"

Passiefruit wordt hoofdzakelijk geteeld in de Centrale Hooglanden van Vietnam vanwege de rode basaltbodem, met hellingen van ≤ 15 graden en een hoogte variërend van 650 tot 1300 meter boven zeeniveau. Echter, sommige worden ook geteeld in de noordelijke delen van Vietnam, waar de omstandigheden geschikt zijn voor de groei van de boom.

Passiefruit is het hele jaar door in het seizoen. Het wordt meestal geplant van april tot juni, tijdens het regenseizoen in de Centrale Hooglanden. Na 6 maanden beginnen telers met oogsten, waardoor het hoogseizoen voor passiefruit van november tot januari valt.

Van Xuan Agri levert veel verschillende verse groenten en fruit en diepvriesproducten, maar passiefruit is hun belangrijkste product. "We planten meer dan 300 ha in een keten met coöperaties en telers om proactief te zijn in de teeltgebieden, de kwaliteit van het fruit te controleren, te oogsten, te produceren en te exporteren naar andere landen," legt Ly Nguyen, Sales Executive bij Van Xuan Agri, uit.

"Er zijn twee passiefruitrassen: geel passiefruit en paars passiefruit. De gele vrucht is meestal zoeter en minder zuur dan de paarse, terwijl de paars passiefruit populairder is juist vanwege de zuurgraad en ook de geur."

Van Xaun Agri exporteert momenteel passiefruit naar Korea, China, Australië, het Midden-Oosten en Europese landen. Europa en China zijn de belangrijkste exportmarkten, met in beide landen een gestaag groeiend importvolume.

"Andere landen in Europa of het Midden-Oosten importeren vaak vers passiefruit, passiefruitsap met zaden en geconcentreerd passiefruitsap of -puree. Korea importeert meestal diepgevroren hele of half gesneden passiefruit. We kunnen de producten ook aanpassen aan het merk van de klant of aan ons merk."

Voor meer informatie:
Ly (Moon)
Van Xuan Agri
Tel: +84 0968239412
[email protected]
www.vanxuanagri.com

Publicatiedatum: