Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig vraag naar papaja's in Zweedse supermarkten

Volgens de inkoper van een grote Zweedse supermarktketen is er nagenoeg geen vraag naar papaja's onder Zweedse consumenten. Het bedrijf van de inkoper had een aantal jaren geleden geprobeerd om papaja's te verkopen, maar het fruit sloeg simpelweg niet aan bij de consument. In plaats daarvan heeft de keten zijn focus verlegd op ander tropisch fruit als mango's, kaki's en ananas.

"Ik denk dat de papaja niet zo populair was wegens zijn unieke smaak. Het is niet het soort fruit waar mensen automatisch dol op zijn. Ook vermoed ik dat de geïmporteerde papaja's tegenvallen bij consumenten die eerder in het buitenland al eens papaja's hadden geprobeerd. De smaak van geïmporteerde papaja's is namelijk beïnvloed door de koelketen. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van anders smakende rassen, die langer houdbaar zijn," aldus de inkoper. 

"Er zijn geen toekomstplannen voor grotere volumes. Als retailer moet je je vraag creëren, maar dat vraagt vaak om veel geld. Vanuit commercieel oogpunt lijkt dit bij papaja's niet echt de moeite waard. Ook zou de concurrentie met beter bekend staande tropische fruitsoorten zoals mango's een enorme uitdaging zijn."

De retailketen haalt het hele jaar rond papaja's uit Brazilië. De papaja was vroeger gemakkelijk te verkrijgen, maar in 2015 had El Niño een grote impact op het aanbod. De gemiddelde prijzen voor papaja's liggen afhankelijk van het seizoen rond de €3 tot €4 per stuk.

Papaja's worden vaak gebruikt in fruitmix met ander exotisch fruit of met andere versproducten als ham, kaas of kip. De vraag naar papaja's is vaak het hoogst aan het begin van de zomer, vlak voordat het schooljaar afloopt.
Publicatiedatum: