Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenianen wil Schots pootgoed

Een nieuw bilateraal handelsverdrag zorgt ervoor dat er binnenkort mogelijk Schotse pootaardappelen gebruikt worden door Keniaanse telers. De potentiële vraag vanuit Kenia is significant. Rural Economy Secretary bij AgriScot Fergus Ewing: "Jaarlijks worden er in Kenia op 160.000 hectare aardappelen geteeld. Maar 2% hiervan komt van gecertificeerde pootaardappelen. Door het verdrag krijgen Keniaanse telers toegang tot Schotse pootaardappelen van hoge kwaliteit."

De Schotse pootaardappelsector heeft een waarde van €195 mln. Rob Burns van AHDB: "Ongeveer 30% van de Schotse pootaardappelen wordt al geëxporteerd naar het buitenland en dat zal nu alleen maar toenemen." Een vijfde van alle Schotse pootaardappelen wordt geëxporteerd naar niet-EU landen en de rest gaat naar Engelse en Europese telers. 

Volgens Burns is de Keniaanse markt jaarlijks €58 mln waard. Op dit moment kan alleen Nederland nog pootaardappelen exporteren naar Kenia. De Schotse export zal in april 2017 kunnen starten.
Publicatiedatum: