Goede Junami-oogst in Amerika

Deappeloogst in Washington wordt dit jaar geraamd op 137,4 miljoen dozen. Dat is bijna evenveel als de recordoogst van 2014. "De weersomstandigheden van dit jaar hebben alle records gebroken," zegt Aaron DeHerrera van Rainier Fruit. "Het fruit deed het goed met de warme dagen en de koele nachten. Dit heeft ertoe geleid dat zowel de kwaliteit als de smaak dit jaar geweldig zijn." 

Net als bij alle andere appelvariëteiten was dit een goed seizoen voor Junami-appelen. Junami-appelen zijn een kruising tussen Idared, Maigold en Elstar. "Wij zijn in Noord-Amerika de exclusieve teler van deze soort," zegt DeHerrera.


Nieuwe verpakking
Junami-appelen zijn sinds begin november op de markt gezet. "Aan de hand van de vraag die we nu zien, zijn we met medio of eind december klaar," zegt DeHerrera. Junima-appelen zijn te vinden bij alle grote retailketens in zowel het oostelijke als het westelijke deel van de VS. Het bedrijf heeft dit jaar twee nieuwe zakken van 2 pond en 3 pond (0,9 kilo en 1,35 kilo) geïntroduceerd. Deze zakken zijn met name geschikt voor retailers die de appelcategorie binnen het assortiment door willen laten groeien.

Voor meer informatie:
Aaron DeHerrera
Rainier Fruit Company
Tel: (+1) 509-698-0703

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven