Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India voorziet 20% meer druiven te exporteren

In het Indiase district Nashik in de staat Maharashtra zijn de snoeiwerkzaamheden in de wijngaarden al begonnen. Het druivenoogstseizoen zal naar verwachting in de tweede helft van december 2016 van start gaan.

Voorzitter van de Vereniging voor Druivenexporteurs, Jagannath Khapre: "We hadden vorig jaar (2015-2016) een erg goed druivenseizoen dankzij het goede weer. Nashik boekte vorig jaar een recordexport en we verwachten voor 2016-2017 een groei van 20 procent voor de druivenexport."

Het district registreerde de grootste export ooit in 2015-2016: een van 108.000 ton, ten opzichte van de 49.768 ton in 2014-15. Van de totale 108.000 ton druivenexport werd 75.000 ton geƫxporteerd naar Europese landen, terwijl de rest (33.000 druiven) naar non-Europese landen als Rusland, Bangladesh, China, Dubai etc. ging.

Ondertussen zijn druiventelers begonnen met de registratie van hun wijngaarden voor het exportseizoen van 2016-2017, samen met het ministerie van Landbouw. Het ministerie heeft de deadline hiervoor ingesteld op 30 oktober. Volgens de richtlijnen van de Autoriteit voor de Export van Agrarische en Verwerkte Voedselproducten (APEDA) zijn de druivenexporteurs verplicht hun wijngaarden te registreren voor de export.
Publicatiedatum: