Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder afhankelijkheid van import en rijst

Nigeria: aardappelteelt moet zelfvoorzienend worden

Volgens de minister van Landbouw en Rurale Ontwikkeling Chief Audu Ogbeh moet Nigeria wekelijks $2.500.000.000 (€2.226.000.000) uitgeven aan de import. Hij zei dit tijdens een bijeenkomst van VICAMPRO, een lokaal agribedrijf dat investeert in de teelt van Ierse aardappelen. 

Ogbeh: "Er is geen reden waarom we aardappelen vanuit Ierland, Frankrijk en België zouden moeten toelaten op de West-Afrikaanse markt. Hetzelfde geldt voor uien. We proberen op overheidsniveau de markt te laten domineren door lokale telers." Hij drong aan dat VICAMPRO aardappelen zou verwerken voor de horeca, aangezien hotels op dit moment verwerkte aardappelen importeren vanuit Zuid-Afrika.

"Egypte en Algerije zijn de leidende aardappelproducenten zijn in Afrika. Egypte produceert jaarlijks 4.000.000 ton van 100.000 hectare land. Nigeria, met 500.000 hectare heeft nog moeite om hiervan jaarlijks 1.000.000 ton aardappelen te produceren". 

"Telers in Duitsland en Nieuw-Zeeland oogsten tot wel 80 ton per hectare, terwijl in Nigeria minder dan 5 ton geoogst wordt per hectare. Er zijn echter geen pootaardappelen in het land en het tekort is ongeveer 700.000 ton per seizoen en 2.000.000 ton per jaar. Met goed beleid kunnen aardappelen zorgen voor buitenlandse valuta in het land en leiden tot lagere rijstconsumptie".
Publicatiedatum: