Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David Hage (Alvantho):

"Na goede eerste weken vroege aardappelen raakt markt nu in vakantiestemming"

Tholen - De verkoop van vroege aardappelen is tot dusver goed verlopen. "Hier op Tholen zijn we erg goed weggekomen met de regenval. Er was wel wat tegenslag met het oogsten, maar we hebben niet zo'n extreme regenval gehad als elders in het land", constateert veilingdirecteur David Hage van Veiling Sint-Annaland. "Wel zie je dat de handel nu wat afwachtend wordt vanwege de vakantietijd en het warme weer dat voorspeld wordt. Mensen trekken massaal naar het strand en hierdoor is de verwachting dat de vraag wel wat terugzakt."

"De kwaliteit van de aardappelen is tot nu toe redelijk goed. De opbrengsten zijn zeker niet bovengemiddeld, maar we hebben de beschikking over een mooie maatsortering en het tarrapercentage is niet al te groot. De vraag is wel wat het warme weer met de aardappelen gaat doen. De gewassen hebben al met al best wat te lijden gehad en het zou best eens kunnen dat het met dit warme weer wat harder gaat met de gewassen dan we eigenlijk zouden willen", vervolgt David. "Maar ondanks de natte weersomstandigheden hebben we toch steeds een constante aanvoer kunnen behouden."

"Sinds een dag of tien zitten we ook in de huidvaste aardappelen, waardoor de wasserijen en kleinverpakkers volop hun gang kunnen gaan en de supermarkten bevoorraad kunnen worden. Zo schakelen we langzamerhand volledig over op Nederlandse nieuwe aardappelen. De prijzen zijn steeds goed geweest. De prijs van Doré is vandaag de dag 35-40 cent, Frieslanders worden voor 22-25 cent verkocht, Eigenheimers gaan voor 35-40 cent voor de klok en Bildstar voor 35-38 cent. Ook de bonken noteren een prijs van 40+. Nu komen de prijzen wat onder druk te staan, maar voor de tijd van het jaar zijn ze nog altijd redelijk en deze prijzen hebben we maar gehad", besluit David.


Voor meer informatie:
Veiling Sint-Annaland
Tel: 0166 - 65 2450
Fax: 0166 - 65 3488
veiling.sa@alvantho.nl
www.alvantho.nl