Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dongfang Modern Agriculture op Australian ASX in 2015

Grote Chinese citrusteler verwacht 20% meer

De Chinese citrusproducent Dongfang Modern Agriculture, die vorig jaar op de Australische aandelenmarkt genoteerd stond, verwacht dat zijn huidige Camellia- en citrusoogst in China zijn beste ooit wordt.

Dongfang beheert plantages, die verspreid zijn over 8.600 hectare in China's voornaamste fruitteeltregio, de provincie Jiangxi. Bij een eerste openbaar aandelenbod zamelde Dongfang 36 miljoen euro in, gedeeltelijk om te helpen bij het pachten van meer fruitplantages in China.

Het bedrijf verwacht dit seizoen bijna 240.000 ton camellia- en fruitproducten te leveren: 20 procent meer dan vorig seizoen en 6 procent vooruit op de prognoses. Van sinaasappelen verwacht Dongfang ongeveer 20.000 ton te oogsten: een stijging van 17 procent ten opzichte van vorig jaar. De pomelo-oogst zal naar verwachting de 54.000 ton bereiken, wat overeenkomt met vorig jaar. Verwacht wordt dat de tangerine-oogst met 35 procent zal stijgen tot ongeveer 142.000 ton. Daarmee is het goed voor ongeveer 60 procent van de totale omzet voor boekjaar 2016. De camellia-oogst zal naar verwachting rond de 23.000 ton liggen: een daling van 4,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

De bedrijfssecretaris liet weten dat Dongfang naar teeltmogelijkheden zal blijven kijken in China's citrussector, waar het bedrijf momenteel de tweede grootste is met een marktaandeel van slechts drie procent.

Source: SBS Australia
Publicatiedatum: