Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Egyptische citrusprijzen dalen, export neemt toe

De citrusprijzen zijn vanwege de sterke vraag hoog in Europa, Rusland en Azië, maar de markt zal naar verwachting kalmeren als Egypte zijn productie verhoogt. Het Russische verbod op Turkse goederen is waarschijnlijk niet van invloed op de markt, want treedt pas in werking na het einde van het Turkse citrusseizoen.

"We worden momenteel overspoeld met bestellingen, omdat we nog niet in volle productie zijn," stelt Mohamed Ghallab van Agroegypt. "Er zijn op sommige markten geen sinaasappelen, met name in de Golf en het Verre Oosten. Deze markten zijn leeg, en dit biedt veel mogelijkheden." Warme weersomstandigheden in het begin van het seizoen vertraagt de kleuring van het fruit, waardoor het seizoen een een langzame start kende. De temperaturen zijn echter gedaald en de kleur van het fruit is uitstekend. In de komende weken zullen de exportvolumes toenemen.
"De prijzen zijn momenteel hoog," zegt Ghallab, "maar de markt zal in de komende weken stabiliseren. Misschien zullen de prijzen later deze maand een beetje dalen." Vorig seizoen exporteerden de Egyptische exporteurs ongeveer 1,2 miljoen ton citrus en Ghallab verwacht even grote volumes voor 2016. Voor Agroegypt wil hij de export vergroten van 19.000 ton van vorig seizoen tot ongeveer 27.000 ton.

Situatie Rusland-Turkije biedt kansen
De spanningen tussen Rusland en Turkije zijn van invloed op de handel. Rusland zal de Turkse producten in januari niet langer accepteren, en hoewel het verbod niet in werking zal treden tot de meeste Turkse citrus al is verzonden, zal het verbod voor de Egyptische exporteurs andere markten openen."We hebben veel steenfruit in Egypte, en we zullen beginnen met de export van perziken en nectarines om te profiteren van het embargo", aldus Ghallab. Agroegypt zal steenfruit toevoegen aan zijn productlijn van citrus, uien en druiven."China heeft veel potentie. De volumes naar China nemen dit seizoen toe," stelt Mohamed. "We willen niet enkel vertrouwen op de markt, maar de Egyptische autoriteiten proberen altijd om nieuwe markten te openen. Noord-Amerika is een andere plaats die we nodig zullen hebben." Agroegypt probeert ook tegemoet te komen aan bestaande klanten door meer inzicht in het verzendproces."We posten constant content op onze website, zoals foto's, video's en informatie over onze producten en het exportproces," aldus Ghallab. "Het is een van onze marketingtools, en we doen dit voor al onze klanten." Updates over Agroegypt zijn te vinden op www.agroegypt.blogspot.com

Voor meer informatie:
Mohamed Ghallab
Agro Egypt
Tel 00202-386-420-49
Mob 002012-231-080-44
email: info@agroegypt.com
www.agroegypt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.