Florida Grapefruits schoner en kleiner dan normaal

Ondanks zorgen over greening in delen van de staat en kleinere maten wegens het weer noemen sommige telers in Florida de oogst van dit jaar uitstekend wegens de uitzonderlijke schilkwaliteit.

"Dit is een van de mooiste grapefruitoogsten die ik ooit heb gezien en ik zit al 29 jaar in het vak," aldus Russ Kiger van DLF International. Kiger's bedrijf is gevestigd in Fort Pierce te Florida en haalt grapefruits uit het geheel van de staat. Kiger zegt dat ze kwaliteit van het gewas consistent uitstekend is onder zijn leveranciers.

"De enige beperkende factor gaat dit jaar de maten zijn," zegt Kiger. De lagere vochtigheidsgraad van de zomer belemmerde de groei. "Het was iets droger dan normaal in de zomer, vooral in juni."

Voor Kiger's leveranciers betekent het droge weer dat de grapefruits er langer over doen om hun volledige grootte te bereiken, wat leidt tot meer arbeidsintensieve plukfases. "Als je de minimum grootte niet haalt, moet je het fruit ter plekke uitzoeken," legt Kiger uit. Maar hij gelooft dat het gebrek aan vocht voor een deel verantwoordelijk is voor de hoge kwaliteit van de oogst van dit jaar, omdat de drogere omstandigheden waarschijnlijk hebben geholpen om de groei van schimmels tegen te gaan.

Hogere prijzen te opzichte van 2014
Hoewel de vraag naar grapefruit blijft afnemen, hebben verantwoordelijke teeltmethoden geholpen om de prijzen voor grapefruit uit Florida tot meer winstgevende niveaus te krijgen in 2015.

"Het is soort van een krimpend goed," zegt Kiger. "Je hebt veel minder volume in Florida dan zelfs 15 jaar geleden."

Die krimpende vraag heeft geleid tot een overschot in de afgelopen tien jaar, die vaak de prijzen omlaag dreef. Maar dat lijkt niet het geval te zijn in 2015, omdat de prijzen behoorlijk gestegen zijn per 4/5 bushel carton. Kiger meldt dat in december 2014 56 count cartons aan grapefruit voor ongeveer $7,00 (€6,40) verkochten, maar dat de prijzen nu geklommen zijn naar tussen de $9,00 en $10,00 (€8,22 en €9,14). 

"Mensen managen hun oogsten beter dan vroeger. Ik heb al in geen tijden meer zulke prijzen gezien."

Voor meer informatie:
Russ Kiger
DLF International Inc.
Tel: +1 (772) 778-2550

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven