Kenia: nieuwe pootaardappel gepresenteerd

De Keniaanse gewassendeskundige, Samuel Muigai, heeft aangekondigd dat de nieuwe pootaardappel binnen een jaar verkrijgbaar zal zijn voor telers. Het nieuwe ras is resistent tegen bruinrot en virussen, waarmee bespaard kan worden op de kosten van gewasbeschermingsmiddelen. Volgens Muigai zal dit ook resulteren in een grotere opbrengst en betere inkomsten voor lokale telers.

De nieuwe pootaardappel, die werd ontwikkeld volgens methoden die ook bij bananenweefselkweek toegepast worden, zal betaalbaar en ruimschoots verkrijgbaar zijn om de aardappelteelt in Kenia verder te stimuleren. Het project ging een jaar geleden van start met behulp van financiƫle steun van het Korea Project on International Agriculture, KOPIA.

Kim Choong Hoe, KOPIA directeur in Kenia, heeft de begunstigden in het modeldorp, Karai, gevraagd om hun kennis te delen met telers in het hele land. Hij voegt er aan toe dat nieuwe fondsen beschikbaar gesteld zijn om het veelbelovende nieuwe ras verder te onderzoeken. Aardappelen zijn, op mais na, het meest geteelde gewas in Kenia. Zo'n 2,5 miljoen mensen in het land zijn werkzaam in de aardappelsector.


Bron: mediamaxnetwork.co.ke

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven