Bas Klemans, Wilko Fruit:

"Florida-grapefruit loopt lekker door ondanks hoge dollar"

Tholen - Wilko Fruit biedt inmiddels een week of drie grapefruits uit Florida aan. "De markt is goed, de prijzen zijn goed, het loopt lekker door", vertelt Bas Klemans. Volgens hem hebben de echte liefhebbers de hogere prijs er wel voor over. "Florida biedt de beste grapefruit die er wereldwijd verkrijgbaar is. Het is één van de gezondste fruitsoorten die er is."


 
Toch loopt niet alles soepel. "Door de citrus greening wordt het voor de telers in Florida met het jaar moeilijker om geschikte volumes naar de Europese markt te sturen. Er is ook Turkse en Spaanse grapefruit op de markt, maar Florida blijft het meest ideale klimaat houden om de Star Ruby-grapefruit te telen. Klanten nemen de schilschade voor lief. Dat mag nooit een reden zijn om Florida-grapefruit af te keuren."
 
Stabiel
"Al met al loopt de afzet lekker door. De vraag is goed en stabiel. We hebben vaste klanten voor de dikke maten. Die zijn altijd zo weg. De binnenlandse markt doet aardig mee en ook is er vraag van klanten uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië", vertelt Bas.
 
Het nadelige effect van grapefruit op medicijnen tegen een hoge bloeddruk, ziet de verkoper niet als een gevaar voor de afzet. "Ik ga ervan uit dat mensen die medicijnen slikken, weten wat ze wel en niet kunnen eten. Voor het overgrote deel van de consumenten is de grapefruitconsumptie juist erg gezond."
 
Voor meer informatie:
Bas Klemans
Wilko Fruit
Tel. +31 (0)76 524 44 64
bas@wilkofruit.com
www.wilkofruit.comPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.