Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hardfruitseizoen bij LTV in volle gang

"Polen kopen minder Belgisch hardfruit"

Tholen - Het is december en bij de Limburgse Tuinbouw Veiling (LTV) is het aardbeienseizoen zo goed als gedaan. "Deze week worden de laatste volumes weer aangevoerd", vertelt Petra Wautraets. Ze kijkt tevreden terug op het seizoen. "Ik denk dat de telers positief zijn. De prijs heeft niet al te veel pieken en dalen gehad. Ook momenteel is de prijs nog mooi. Op 30 november ging deze over de vijf euro per halve kilo."Polen koopt minder
Op dit moment worden er veel appelen en peren aangevoerd bij LTV. "Het hardfruit loopt redelijk goed, alhoewel de prijs van peren wat onder druk staat. Er is wel een verschil te zien. Wij verkopen aardig wat in palloxen en als je dit vergelijkt met de prijzen van gesorteerd product zitten we wel beter." Vorig jaar zag ze nog vrij grote volumes via Polen naar Rusland gaan. "Dit jaar merken we dat de Polen minder kopen in België."

Verschil in vraag

Er zijn vorig jaar nieuwe markten aangeboord door België, waaronder Canada. "Vanuit hier gaat daar nog niet veel naartoe. Onze belangrijkste markten zijn met name de Scandinavische landen. Tussen die landen zit nog wel verschil in vraag. Noorwegen wil de beste kwaliteit en betaalt daar ook voor. In Zweden is de kwaliteit wat minder belangrijk. In Zweden en Noorwegen verkoop je per kilo en Denemarken daarentegen is weer stukgericht."

De Limburgse Tuinbouw Veiling is een telerscoöperatie van groenten- en fruittelers. De afnemers bestaan voornamelijk uit exporteurs, groothandelaars, grootdistributie, winkeliers en lokale marktkramers, industrie en importeurs. Deze komen uit landen zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en Duitsland. LTV heeft naast hun vestiging in België ook dochterbedrijven in Noorwegen en Zweden.

Voor meer informatie:
Limburgse Tuinbouw Veiling
Petra Wautraets
Industrieweg 1035
3540 Herk-De-Stad
Tel.: +(32) 13 55 01 10
Fax: +(32) 13 55 46 45
www.ltv.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.