Duitsland: minder vraag naar klein citrus

Clementines stamden in week 46 overwegend uit Spanje. Italiaanse offertes completeerden het aanbod. In Frankfurt waren er vanaf dinsdag Griekse en Marokkaanse ladingen verkrijgbaar. Het onderbrengen van dit aanbod verliep problematisch, wat verschillende oorzaken had: aan de ene kant viel het aanbod te groot uit voor de vraag, die vanwege het weer afzwakte. Aan de andere kant vertoonden de eerste producten reeds een zwakkere conditie, wat de verkoopdruk merkbaar verhoogde.


Bron: BLE

Prijsverlagingen waren aan de orde van de dag. Met name het aanbod in netten kon men maar moeilijk kwijtraken. Zelfs bij prijzen van circa 0,70 euro per kg verliep de handel erg haperend. Alleen in Berlijn en Keulen kon men aan de bestaande prijzen vasthouden aangezien de interesse zich had verbeterd en deze de toegenomen beschikbaarheid bij kon houden. Bij de Satsuma's nam het aanbod van Spaanse partijen merkbaar af. Turkije werd zo de belangrijkste leverancier. Het assortiment werd aangevuld met waren uit Italië en Kroatië.


Bron: BLE

De prijzen bleven vaak op het niveau van de voorgaande week. Alleen in Hamburg trokken de prijzen van de Spaanse toevoer aan.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.