Israëlische vijgenexporteurs 'genieten' van Europese markt

Met de afronding van het Turkse vijgenseizoen en het Zuid-Afrikaanse seizoen op het punt van beginnen, hebben de Israëlische vijgentelers een groot deel van de Europese markt in handen. De productie is in volle gang en Europa blijkt een lucratieve afzetmarkt te zijn."De vraag is momenteel zeer goed," aldus Niva Ben Zion van Avniv. "Dit stopt rond het einde van december als Argentinië begint en Zuid-Afrika langzaam op gang komt, maar de Europese markt is in deze tijd van het jaar bijna helemaal van ons." Er zijn ook vijgen uit Brazilië, maar Niva stelt dat retailers, met name in Duitsland, liever Israëlische vijgen hebben, omdat veel van de Braziliaanse vijgen bedekt zijn met poeder. Veel retailers en klanten vinden dit onaangenaam.

"De Braziliaanse vijgen zijn bedekt met poeder om de houdbaarheid te verlengen, maar veel consumenten zijn er niet zo blij mee," aldus Niva. "Meer supermarkten eisen een vrucht zonder poeder, omdat het invloed op de smaak heeft."Het vijgenras dat momenteel beschikbaar is, heet de Autumn Honey. Het ras is seizoensgebonden en van oktober tot en met december verkrijgbaar. De leveringen uit Israël zullen tot en met januari beschikbaar zijn, en dan is er een pauze van mei tot en met augustus. Het seizoen begint dan weer in oktober.

"Het is een lang seizoen met slechts een paar pauzes," zo stelt Niva. "Dit wordt waarschijnlijk een ​​goed jaar. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, kunnen we in termen van opbrengsten genieten van een succesvol jaar."

Voor meer informatie:
Niva Ben Zion
Avniv
Tel: +972-2-9941047
Skype: niva.ben.zion
www.avniv.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.