Thomas Franz, Alfred Franz Inhaber Thomas Franz e.K.:

"Zodra grote volumes citrus op de markt komen, kan prijs snel dalen"

"Kleine hoeveelheden en hoge prijzen - citrus is momenteel naar verhouding duur", zegt Henrik Franz, leider inkoop en verkoop van 'Thomas Franz e.K.', gevestigd in Fruchthof Berlijn. "Het punt is dat er momenteel nog relatief weinig citrus beschikbaar is. Daardoor is de markt wat gespannen. Zodra de eerste grotere hoeveelheden op de markt beschikbaar zijn, zal echter ook de prijs bijpassend dalen." Deze hoeveelheden hoopt de groothandelaar uit Spanje te ontvangen.

Op het Iberisch Schiereiland is het citrusseizoen begonnen en het eerste fruit arriveert bij de Duitse groothandels. "Met de waren uit Spanje gaat het nu langzaam van start - zeer langzaam", legt Henrik uit. "Uit Spaanse productie zijn al de eerste sinaasappelen en clementines verkrijgbaar." Kwalitatief gezien is de groothandelaar tevreden. "De kwaliteit is tot nu toe goed. Bij sommige producten zal men echter nog circa één tot twee weken moeten wachten tot deze de gewenste zoete smaak bereikt hebben. Maar over het algemeen is de kwaliteit van het fruit al erg tevredenstellend."Henrik Franz is bijzonder blij met de start van het citrusseizoen. "Eindelijk is ook het seizoen van de Spaanse citroenen gestart. Citroenen waren in de afgelopen tijd extreem duur, maar door de nieuwe Spaanse waren kan men nu op dalende prijzen rekenen", aldus de deskundige.

Op de eerste werkelijk grote hoeveelheden rekent de fruitgroothandelaar over circa twee weken. "Dat kan nu ook heel snel gaan", aldus Henrik. "Zodra de eerste grotere hoeveelheden er zijn zullen ook de prijzen dalen."


Henrik Franz
Alfred Franz Inhaber Thomas Franz e.K.
Beusselstraße 44 N–Q, 10553 Berlijn
Tel. +49 (0)30 39 60 21 -0
info@fruechte-franz.de
www.fruechte-franz.de


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.