Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citroenseizoen Zuidelijk Halfrond afgelopen

De markten in Europa en de Verenigde Staten lieten dit citroenseizoen een totaal verschillend beeld zien. Deze week en vorige week kwamen de laatste citroenen van het Zuidelijk Halfrond op de markt in de Verenigde Staten en Europa. In de Verenigde Staten domineerden de Chileense citroenen de markt tot een recordvolume van 33.400 ton (tot week 41). Dit is exact het dubbele van het volume dat in 2014 verscheept werd. Het grootste gedeelte hiervan werd gedurende de eerste helft van het seizoen uitgevoerd, waardoor de marktprijs lager uitviel dan tijdens het voorgaande seizoen maar desondanks op het niveau van 2013 bleef.



In Europa (m.u.v. het Verenigd Koninkrijk en Rusland) was de situatie stabieler. Argentiniƫ wist de verliezen van het seizoen 2014 te herstellen en Zuid-Afrika zag haar export met 15% toenemen. De markt bleef gedurende het gehele seizoen stabiel. Tijdens de eerste helft van het seizoen lagen de prijzen voor citroenen uit Zuid-Afrika en Argentiniƫ op hetzelfde niveau en hoger dan die van lokale producten. Gedurende de tweede helft van het seizoen kreeg Zuid-Afrika de beste prijzen met name tegen het einde van het seizoenen gevolgd door Argentiniƫ, Uruguay en Chili.

Bron: iqconsulting.com

Publicatiedatum: