"Met deze aardappelprijzen valt er dit seizoen weer een centje te verdienen"

Tholen - Het einde van de aardappeloogst is in zicht. Momenteel is het inschuren in volle gang en dat duurt nog ruim een week. Volgens een Belgische aardappelexporteur zijn de verwachtingen een stuk beter dan vorig seizoen. "Momenteel is het qua handel nog vrij rustig, maar er is zeker interesse. We zijn behoorlijk positief wat het nieuwe seizoen betreft."

Terughoudend

Momenteel levert het bedrijf al wat aan binnenlandse afnemers, maar er gaan ook al kleine exportvolumes naar Afrikaanse landen, Egypte en het Midden-Oosten. Daarnaast beginnen ook anderen wat te vragen." Hij geeft aan dat de meesten nog wel wat terughoudend zijn op prijsgebied. "Het is voor velen nog even schrikken. Ze zitten nog met de goedkope prijzen van vorig seizoen in hun hoofd, maar dat vertaalt zich nog wel."Prijzen maal twee
De exporteur vervolgt: "Voor de betere exportpartijen zitten we rond de 15/16 cent per kilo. Voor de gewassen aardappelen is dat nog hoger en komen we op 20 cent. Dit is zeker maal twee in vergelijking met dezelfde periode vorig seizoen." Vorig seizoen was volgens hem trouwens een jaar om snel te vergeten op exportgebied. "Gelukkig ziet het er nu een stuk beter uit. De aardappelprijzen moeten alleen niet te veel gaan stijgen, anders wordt het weer te duur voor veel landen. Als we tussen de 15 en 20 cent blijven, valt er voor iedereen een mooi centje te verdienen en kan er wat volume vertrekken." Hij heeft goede hoop dat de prijzen voorlopig nog goed blijven. "Als de partijen een beetje bewaren zullen we naar verwachting niet veel verder naar beneden gaan."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.