Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft

'Deze winter minder citroenen verwacht'

Zoals de situatie er nu naar uitziet, zullen er deze winter minder citroenen op de markt zijn dan anders. Dat zegt Uli Pacheco van de Duitse handelsmaatschappij 'Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft'. "De droogte en de extreem warme zomer hebben hun sporen nagelaten bij de Spaanse productie", legt de importeur uit. De handelsmaatschappij uit Baden-W├╝rttemberg geldt als specialist op het gebied van de import en export van citrus.Extreme zomer laat haar sporen achter
"Vanwege het feit dat we een extreem warme en droge zomer hadden, is het aanbod momenteel nog zeer schaars", legt de deskundige uit. "De bloesem aan de bomen is hierdoor beschadigd en deels verbrand. Men spreekt van een kleinere oogst bij het citroenras Primofiori, maar ook bij het ras Verna."

Aanbod te overzien
Uli gaat er vanuit dat het aanbod aan het begin van het seizoen in de voor Duitsland relevante hoeveelheden nog beperkt is. Zij verwacht echter dat de situatie halverwege het seizoen weer zal ontspannen en normaliseren. "Momenteel is het aanbod nog te overzien, omdat we nog aan de start van het seizoen staan", aldus de fruitdeskundige. "Ook wat betreft de vruchtgrootte is de situatie nog niet zoals gewenst. Dat de oogst dit seizoen echter duidelijk kleiner uit zal vallen zal echter pas in het nieuwe jaar blijken. Richting februari zal het afgenomen aanbod duidelijk merkbaar zijn. Maar zoals altijd geldt: dit kan slechts een inschatting van de situatie op dit moment zijn, het blijft zoals altijd afwachten. Als we bijvoorbeeld te maken krijgen met flinke regenval, wordt het scenario anders. "

Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft is al ongeveer 50 jaar in de groente- en fruitbranche actief. Haar producten verkoopt de handelsmaatschappij onder de merken 'Sonnenkinder', 'Klein aber Fein' en 'Bici'.


Uli Pacheco
Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft mbH
Hermann-Waibel-Weg 4, D-77933 Lahr
Tel. +49 (0)7821 9397 - 11
uli@llombart.de
www.llombart.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.