Mexico: Yucatan verwacht meer dan 100.000 ton limes

Het hoofd van het ministerie van Plattelandsontwikkeling, Carlos Maldonado Carrillo, meldde onlangs dat Yucatan meer dan 100.000 ton limes kan produceren. Deze oogst kan worden afgezet op lokale en andere markten in het land. In een interview stelde Maldonado Carrillo dat de hoeveelheid gelijk is aan de productie van vorig jaar, maar dat de zuidelijke citrusteeltgebieden nog geoogst moeten worden.

Maldonado Carrillo stelde dat de vele neerslag het niveau van de limesproductie in de afgelopen jaren heeft voortgezet, wat leidt tot een concurrerende prijs voor de consument. "Op de lokale markt worden limes gemiddeld verkocht tussen 0,43 en 0,53 euro per kilo, afhankelijk van de regio en de verkooppunten. Het product heeft daarnaast een zeer goede vraag in andere landen." Op nationaal niveau kost een ton limes 427 euro. Dit is een concurrerende prijs voor producenten, omdat de productie in sommige staten terugliep als gevolg van een gebrek aan regen.

De verwachtingen zijn volgens Maldonado Carrillo ook positief voor andere citrusvruchten die worden geteeld in Yucatan, zoals de zoete sinaasappel, grapefruit en mandarijn.

Bron: Notimex

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.