Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentijnse citrusproductie herstelt zich

Hoewel nog steeds herstellende van de vorst van een paar seizoenen geleden, zou de Argentijnse citrusproductie het naar verwachting beter doen in het seizoen 2014-2015. Verwacht wordt dat de citroenproductie van Argentinië in 2014-2015 zo'n 1,15 miljoen ton bereikt en de sinaasappelproductie in diezelfde periode 950.000 ton. Dit blijkt uit een rapport van de Buitenlandse Agrarische Dienst van de USDA. De mandarijnenproductie wordt geraamd op 450.000 ton.

De citrusproductie wordt naar verwachting beter dan vorig seizoen, maar ligt nog steeds onder het normale niveau. De planten herstellen namelijk nog steeds van de vorst die het land in 2012-2013 trof. Waarschijnlijk zullen ze niet volledig herstellen tot aan 2015-2016. Daarnaast heeft overvloedige regenval tijdens de zomer van 2015 de citroenoogst met ongeveer een maand vertraagd. Het beïnvloedde de kwaliteit en verminderde de opbrengst van 45 naar 30 procent.

Enerzijds verbetert de productie, maar anderzijds zijn telers en exporteurs nog steeds bezorgd over de stijgende productiekosten. Zowel de arbeids-, energie- als transportkosten nemen toe en de hoge inflatie plaatst de exporteurs van het land in een nadelige positie.
Publicatiedatum: