Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aisie Sinclair, Ocean South:

"Grote vraag naar Zuid-Afrikaanse citroenen"

Hoewel het Zuid-Afrikaanse citrusseizoen aanhoudt lijken citroenen een hot item te worden. De oogst begon 3-4 maanden geleden en zowel de citroenen als sinaasappelen en het grapefruit zijn aan de kleine kant door de droogte in het noorden van het land.
Het grote aanbod van kleine maten en het tekort aan grote maten heeft volgens Aise Sinclair van Ocean South Fresh invloed op de markt: "Gewoonlijk houden Europeanen van de middelgrote sortering, Japan geeft de voorkeur aan een grote maten en klanten in het Midden -en Verre Oosten willen het liefst citroenen van klein kaliber. Argentiniƫ herstelt nog van de overvloedige regenbuien en dat biedt kansen voor Zuid-Afrikaanse citroenen. Tot nu toe doet het Midden-Oosten het erg goed."

Volgens de exporteur maken hoge prijzen China tot een perfecte afzetmarkt. De prijs kan echter zakken als invoer uit andere landen toeneemt. Maar die kans is klein aangezien de vraag uit China erg groot is. In Rusland, waar Ocean South Fresh ook een kantoor heeft, is er volgens Sinclair een tekort aan citroenen: "Hoewel Rusland citroenen importeert uit Turkije en andere landen op het Noordelijk halfrond is er ook vraag naar fruit van de Zuidelijk halfrond. De Russen willen wel grote citroenen maar zijn niet bereid om zoveel te betalen als de klanten in het Midden- en Verre Oosten."

Voor meer informatie:
Aisie Sinclair
Ocean South Fresh
Tel +27 21 850 0034
Email: aisie@osfsa.com
www.oceansouthfresh.com

Publicatiedatum: