Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koning krijgt Montreal aardappel op het bord

Ook dit jaar ontvangt het Koninklijk Huis de eerste nieuwe aardappelen uit Noordoostpolder. Dit jaar is gekozen voor het nieuwe aardappelras Montreal.
De aardappelen worden vrijdag 17 april gepoot. Ook de kinderen van OJS De Zevensprong in Emmeloord gaan de aardappel laten groeien.

Samen met OJS De Zevensprong ontwikkelde het Emmeloordse handelshuis The Potato Company (www.tpc.nl) een lespakket over het nieuwe aardappelras 'Montreal'. Naast allerlei lessen over aardappels gaan de kinderen de Koningsaardappel ook zelf telen.
Op vrijdag 17 april om 10.00 uur geeft wethouder Hans Wijnants het startschot van de 'Koningsaardappel', door samen met de leerlingen de aardappelen te planten.

Nieuwe aardappelen, nieuwe traditie

De aardappelen zijn half juni klaar om geoogst te worden. Ook daarbij helpen de kinderen van de basisschool. Een kistje met nieuwe aardappelen wordt vervolgens naar Den Haag gebracht om gebruikt te worden in de Koninklijke keuken. Deze traditie startte in 2012, bij het bezoek van de Koning en Koningin aan Noordoostpolder. Ieder jaar organiseert een ander aardappelhuis, onder auspiciƫn van het Agrofoodcluster in Noordoostpolder, het aanbieden van de Koningsaardappel.

Positieve actie

Gaby Stet van The Potato Company: "Ik wilde het aanbieden van de aardappelen graag uitbreiden met aardappellessen. Het is een idee waar ik al langer mee rondliep, en dit was een prachtige aanleiding om het ook echt uit te werken. De leerlingen worden op deze wijze gestimuleerd om meer te leren over de aardappel. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag met lekkere recepten voor de Koningsaardappel. De leerling met de lekkerste en grootste aardappelen krijgt een leuke prijs. Ik ben blij met deze mooie traditie. Het is goed voor de aardappel en goed voor Noordoostpolder. En natuurlijk gaat er niets boven een lekkere gezonde maaltijd met aardappelen." 
Publicatiedatum: