Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische boycot vertraagt Spaanse kersenoogst

De oogst van de vroegste en meest dure kersen in de wereld, die worden geteeld in kassen in Sucs en Almacelles (Lleida), zal donderdag beginnen. De oogst is met een week vertraagd in vergelijking met andere jaren als gevolg van de Russische boycot. Om het verlies van Russische klanten te compenseren, richt EDOA Company (goed voor 14% van de markt) zich voor hun eerste kersenexport van 'Cherries Glamour' op de markten in het Oosten; met Qatar en Dubai als hun belangrijkste bestemmingen.

De eerste zendingen zullen aankomen in Doha, Barcelona en Madrid. Dit vertelt commercieel directeur van EDOA, Oscar Ortiz. De producent en exporteur teelt vijf hectare kersen in kassen van Almacelles en Sucs en verpakt ze in een verpakkingsfaciliteit in Fraga (Huesca). Volgens EDOA hebben zij in maart de vroegste kersenoogst. De oogst van de 'conventionele' kersen begint in de eerste dagen van april als de producent zijn vroege kersenoogst beƫindigd.



125 euro per kilo
De grootste kersen, van 3,4 centimeter in diameter (twee millimeter groter dan een twee-euromunt) bedragen 125 euro per kilo; dezelfde prijs als het vorig seizoen. Dit jaar verwacht EDOA een productie van 50 ton, 10 ton minder dan in 2014, omdat ze al een halve hectare hebben ontworteld voor de aanplant van nieuwe rassen. EDOA wil ook het productieve gebied vergroten door 6 hectare in Belver de Cinca (Huesca) te kopen. 

De komende 6 jaar hebben ze hun ogen gericht op de Aziatische markt. Ortiz: "We zullen ons gebied dit jaar uitbreiden met 10.000 vierkante meter. In 2016 komt er 20.000 bij en 30.000 vierkante meter in 2017. We hebben een nieuwe samenwerking met China. Daarom planten we rassen die langer houdbaar zijn, zodat we ze gemakkelijker op de Aziatische markt kunnen brengen."
Publicatiedatum: