Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bas van Walderveen:

"Goede vraag naar Maroc Late"

Tholen - Ooit begon Van Walderveen met een citrusproefveldje in Marokko en inmiddels importeert de groothandel jaarlijks een fiks volume Marokkaans citrus, waarvoor het net als de groenten samenwerkt met de coƶperatie Copag. De eerste Valencia Lates zijn vorige week weer gearriveerd. Van Walderveen verwacht ermee door te gaan tot eind juli. "De kwaliteit en brix is prima", vertelt Bas van Walderveen.



"Marokko heeft dit jaar een normale oogst, met goede kalibers, hoofdzakelijk van de sortering 60-70", vervolgt de importeur. Volgens hem is er een goede vraag naar het Marokkaanse citrus, waar op dit moment zo'n 9 euro voor wordt neergelegd. "We krijgen wekelijks aanvoer binnen en er zal de komende weken voldoende product beschikbaar zijn. Een prijsstijging zal er daarom niet direct inzitten."



Van Walderveen krijgt meerdere keren per week aanvoer binnen en biedt het citrus aan onder de merken Holmar en Faras. De concurrentie komt traditioneel hoofdzakelijk van het Egyptische citrus. "Het Marokkaans citrus is zoeter, zwaarder qua gewicht en heeft meer uitstraling, maar Egypte is traditioneel 1,50/2 euro per kist goedkoper", vergelijkt Bas.



Voor meer informatie:
Bas van Walderveen
Van Walderveen
Laagraven 17-19
3439 LG Nieuwegein
Tel.: (030) 284 80 40 / 030 2848058
Fax: (030) 289 92 14 of (030) 280 57 38
Mob: 06 23456843
www.walderveen.nl