Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor rijpen van 2 tot 24 pallets fruit

Nieuw draagbaar rijpingssysteem Jet-Ripe verkrijgbaar

Het 'Jet-Ripe™' draagbare rijpingssysteem van Global Cooling Inc. is verkrijgbaar. Volgens CEO Jim Toch "arriveert de Jet-Ripe volledig gemonteerd en klaar voor gebruik. Plaats de Jet-Ripe in een gekoelde ruimte met het fruit, waarna een katalytische generator ethyleengas aanmaakt en het rijpingsproces begint."

Global Cooling is een van de wereldwijde leiders in de productie van luchtcirculatiesystemen, voorkoelinstallaties en rijpingsapparatuur. Global Cooling biedt ook de Jet-Ready™- en Rapid-Cool™systemen.

"Het luchtcirculatiesysteem werkt door middel van een zeilafdekking. Twee rijen pallets met fruit worden tegen de wand met de ventilators geplaatst, waarna de pallets worden afgedekt met een zeil. De zuigkracht van de ventilatoren dwingt de lucht om door de gehele ruimte te stromen langs al het fruit en dus niet alleen om de kartons heen," legt Still uit. "De Jet-Ripe heeft een gegalvaniseerd stalen constructie en twee ventilators van elk 2 HP. Verder bestaat de Jet uit 'foam pads' en een zeil, en 'on and off controls'."

"Dit is het meest energie-efficiënte ontwerp voor het rijpen van fruit als de kamer een pallet lang is of 'single-tier'. Het zeil over de toppen van de bovenste dozen verzekert dat alle luchtstroom door alle dozen fruit gaat waardoor het rijpingsproces gelijkmatiger verloopt," aldus Still. Ook bevat de Jet-Ripe een variabele snelheid of VFD, waarmee de rijpsnelheid kan worden aangepast aan de hoeveelheid fruit, dozen of pallets. Dit bespaart eveneens energie. "Onze Jet-Ripe is perfect voor het rijpen van 2 pallets tot 24 pallets," concludeert Still.

Voor meer informatie:
Global Cooling
Tel: 1-610-248-9800
Solutions@GlobalRipening.com
www.GlobalRipening.com

Publicatiedatum: