Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Armeense aardappelexport meer dan import

In de afgelopen twee jaar is de export van aardappelen uit Armenië aanzienlijk gestegen. Volgens cijfers van de National Statistic Service noteerde het jaar 2013 de grootste hoeveelheid geëxporteerde aardappelen sinds 2007. Dat jaar exporteerde het land 23.500 ton aardappelen met een totale waarde van 5,8 miljoen euro. De cijfers voor 2014 laten bijna hetzelfde zien: van januari tot november werd er 21.000 ton geëxporteerd met een waarde van 4 miljoen euro.

Voorafgaand aan 2010 exporteerde Armenië enkel en alleen naar Georgië en Rusland. Daarna werd de exportmarkt uitgebreid naar Iran, Irak, Kazachstan en Turkmenistan. In 2013 was Irak de grootste importeur van Armeense aardappelen met 5.000 ton. Toch blijft Georgië de belangrijkste markt. Tot twee jaar geleden importeerde Armenië meer aardappelen dan het exporteerde. Het grootste deel van de Armeense import is afkomstig uit Nederland. Grote hoeveelheden zijn ook afkomstig uit Georgië, Iran en Duitsland.

Lees meer op potatopro.com.

Publicatiedatum: