Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte: Agro Alex Group breidt uit met nieuwe verpakkingsfaciliteit

Vorig jaar is de Egyptische onderneming Agro Alex Group Co, producent en exporteur van premium verse groenten en fruit, begonnen met de bouw van een nieuw verpakkingsstation voor de verwerking en verpakking van citrus. "We werken vanaf dit seizoen met het nieuwe station. We hebben de sorteermachines uit Spanje geïmporteerd en produceren ongeveer 8 containers per dag ", legt directeur Export Mohammed Galal Fayed uit. 

Het bedrijf heeft een aanzienlijke investering gedaan in het gecertificeerde verpakkingsstation (BRC). Het station zal het mogelijk maken om dezelfde hoge kwaliteitsnormen, die reeds voor uien en aardappelen gelden, voor alle producten te hanteren en te voldoen aan de voorschriften van GlobalGAP. Het verpakkingsstation komt precies op tijd voor de citruscampagne van dit jaar. "We zijn net begonnen met de Valencia-sinaasappelen," aldus Galal Fayed.
 

De nieuwe faciliteiten bevinden zich in Kom-Hamada en El-Behira in Noord-Egypte. "Alle pakstations zijn nu op één plek, voor aardappelen, uien en sinaasappelen. Het beheersen van de kwaliteit is onze grootste prioriteit. In Egypte zijn er veel exporteurs dus we proberen om vernieuwende aspecten te introduceren om extra waarde toe te voegen aan de producten en meer service te bieden aan onze klanten," stelt Galal Fayed.
 

Agro Alex Group bouwde naast de verpakkingsstations ook twee grote koelhuizen met een capaciteit van ongeveer 6000 pallets. Galal Fayed "in de toekomst zijn we van plan om een nieuw systeem te installeren om nog meer pallets in de koelcel te plaatsen, evenals een zeer geavanceerd laboratorium om alle kwaliteitsaspecten, zoals brix en de zuurgraad van de citrusvruchten, te analyseren."
 

Een belangrijk doel voor de onderneming is om de omvang van de export te vergroten. "Momenteel exporteren we ongeveer 50 containers Valencia-sinaasappels per week. We hebben contracten in Rusland en Oekraïne, en we zijn actief in de Golfstaten en de regio Zuid-Oost-Azië. We proberen ook uit te breiden naar nieuwe markten en nieuwe verbindingen te leggen met klanten in Europa." Een goede motivatie om te diversifiëren komt voort uit de huidige situatie op de Russische markt: ongeveer 50% van de activiteiten van het bedrijf vinden daar plaats. "We hopen dat de situatie zal verbeteren, want Rusland is erg belangrijk voor ons," aldus Galal Fayed.

In termen van de feitelijke groei verwacht Agro Alex Group het exportvolume te verhogen met ongeveer 60% ten opzichte van twee seizoenen geleden. "Dit seizoen verwachten we een export van 15 tot 20 duizend ton sinaasappelen en 40 duizend ton aardappelen en uien naar de Europese markten, Rusland, Oekraïne en ook de Golfstaten." Valencia-sinaasappels worden doorgaans verpakt in 15 kilo telescopische dozen, maar kan tussen de 42 en 125 stuks per doos bevatten.

Contact informatie:
Muhammad Fayed
Export Manager
Agro Alex Group Co.
info@agroalexgroup.com
Publicatiedatum: