Abel Alarcón, manager of Brio Fruits

Spanje: Overschot aan Clemenules

Na een tegenvallende periode voor citrus tussen november en half december is de vraag naar clementines aan het stijgen, zo vlak voor de kerstvakantie. "Het citrusseizoen was positief voor mandarijnen en clementines tot begin november met redelijke prijzen in vergelijking met het begin van het vorige seizoen. Toen was er een overvloed aan kleine kalibers," stelt Abel Alarcón, manager van Brio Fruits.


De hoge temperaturen tot medio november versnelde het rijpen van het populaire 'Clemenules'-ras, alhoewel de opkomende kou voor een geconcentreerde productie zorgde. In november en december kwam er een overschot aan Clemenules.

De exporteur is optimistisch over de komende weken. "We zien een lichte stijging in de verkoop. De verwachting is dat dit het geval blijft tot het einde van het jaar. Wanneer de kerstvakantie voorbij is, zal de citrusmarkt weer rustig worden." 

Brio Fruits viert zijn 40-jarig bestaan. Met een paar kleine veranderingen aan de verpakking zal de producent hier aandacht aan besteden.

Contact:
Abel Alarcón
Agrios Selectos S.L.
T: +34 962 868 000
Brio@brio.es
www.brio.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven