Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tunesische citrusproductie 440.000 ton

Het citrusseizoen in Tunesiƫ heeft in 2014/2015 een totale productie bereikt van meer dan 440.000 ton ten opzichte van de 355.000 ton in het seizoen 2013/2014. De Maltese-productie steeg met 30%: 157.000 ton vergeleken met 121.000 ton in 2013. Clementines zagen een toename van 70% met 67.000 ton. De productie van Thompson bereikte de 94.000 ton. Productie van andere citrus zoals zoete sinaasappel, citroen, en mandarijnen daalde volgens ramingen respectievelijk met 21%, 17% en 14%.

Volgens Mohamed Radhouani, directeur-generaal van de Interprofessional Fruit Group (GIF), is de helft van de productie van gemiddelde grootte en dus afzetbaar op lokale en internationale markten, terwijl de rest van klein en groot formaat is.

Frankrijk blijft de grootste afzetmarkt voor Tunesische citrus: 71% van de export. In het afgelopen seizoen (januari tot april, 2014) bereikte een hoeveelheid van 14.422 ton Franse groothandelaren en retailers. In vergelijking met de 18.827 ton in 2013 is dit een daling van 23,4% in volume. Radhouani stelt dat deze daling is te wijten aan de vertraagde rijping van de productie en een daling in vraag als gevolg van het zachte weer.





Publicatiedatum: