Jan Westhoeve: Op het Verre Oosten kunnen we nu concurreren met China

"Fantastisch aardappelseizoen voor de export"Tholen - Over de aardappelexport hoor je Jan Westhoeve van de gelijknamige aardappelgroothandel uit Ouddorp niet klagen. "Er gaan heel veel aardappelen weg en dat wereldwijd. We leveren momenteel aan Maleisië, Sri Lanka, Pakistan, Koeweit, Irak, Verenigde Arabische Emiraten, Oman, heel West-Afrika, Caribisch gebied, Suriname en Guyana. Wekelijks exporteren wij als klein bedrijf tussen de 1.200 en 1.500 ton aardappelen."


Vanmorgen klaar voor verzending...

"De lage prijs speelt hier ongetwijfeld een rol. Zo kunnen we nu op het Verre Oosten concurreren met een land als China. Hoe de komende weken zich ontwikkelen, zal ook afhangen wat landen als India en Pakistan doen met de prijzen. Tot nu toe krijg ik daar niet echt hoogte van. Blijven deze landen hogere prijzen rekenen, dan zal het druk blijven tot het einde van het seizoen", verwacht Jan. Hij is goed te spreken over de kwaliteit. "Links en rechts keuren we weleens een partij af, maar de goede partijen zijn dan ook echt goed. Dan zie je toch het voordeel dat de leveranciers echt weten wat wij zoeken.""De prijs ligt nu op niveau van een stuiver franco-Ouddorp en gemiddeld 4 cent van de boer af. Tot maart zal de prijs sowieso op een zeer laag niveau blijven", zegt de aardappelhandelaar/exporteur. Ontevreden is hij echter niet met de situatie. "De marges kun je er als exporteur aardig ophouden. Dit komt niet alleen doordat de prijzen laag zijn, maar ook door de lijnen zo kort mogelijk te houden. We proberen logistiek en verpakking slim in te kopen. Onze zakken importeren we bijvoorbeeld zelf uit China, Bangladesh en Turkije. Daardoor kunnen we concurrerend blijven. Echter de lage aardappel- en uienprijzen zullen voor de telers een ander verhaal zijn. Ik ben ook boer en heb net m'n uien verkocht. Dan springen de tranen wel in je ogen."Voor meer informatie:
Westhoeve Potatoes Holland
Hofdijksweg 42
3253 KB Ouddorp
Tel: 0187-683137
Fax: 0187-681274
info@westhoevepotatoes.nl
www.westhoevepotatoes.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.