Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse markt in beeld: appelen, citroenen en meer

Appelen
In termen van hoeveelheden voeren Duitsland en Italië de top van het aanbod aan. Lokaal geteelde Golden Delicious en Elstar en de Italiaanse Golden Delicious en Granny Smith domineren. Op kleinere schaal spelen Fuji en Pink Lady uit Italië op het moment een rol van betekenis. De Franse Pink Lady gaat in Hamburg voor twee euro de kilo van de hand. In week 46 wordt een toenemende opbrengst verwacht. Spanje doet o.a. met de Camspur en de Golden Delicious mee, maar de vraag naar vruchten is gematigd. De toestroom wordt groter en gaat op sommige plaatsen opslagcapaciteit te boven. De prijzen zijn echter redelijk stabiel. Alleen in Berlijn was over de grote lijn sprake van een koersdaling voor binnenlandse en Italiaanse producten. In Frankrijk bleven de koersen min of meer stabiel. Met het oog op afnemende kwaliteit, waar vooral in München sprake was, moesten prijzen zakken.


Citroenen
De aanwezigheid van de toch al dominerende Spaanse citroenen nam nog verder toe. De toevoer is niet in balans met de afname, wat onvermijdelijk tot lagere prijzen zal leiden. Op concurrerende Turkse levering werd minder acht geslagen. Hierdoor zijn overschotten ontstaan die snel aan kwaliteit inboeten. Enerzijds met het oog op de Spaanse concurrentie, anderzijds vanwege de verslechterende kwaliteit, moest daarom ook in dit segment op de prijzen worden toegegeven. Tot slot gingen Argentijnse partijen voor €20,- de karton (18kg) van de hand.

Bron: BLE
Klik hier voor het volledige marktbericht van BLE (week 45)
Publicatiedatum: