Voordeel voor huidige citruscampagne

Spanje: Clemenules tien dagen later

De temperaturen dalen tot onder de 20 graden na een zeer warme oktober, waarin het leek alsof de zomer nog moest worden afgemaakt. Hoge temperaturen in september en oktober hebben weinig invloed gehad op de grootte en kwaliteit van de oogst van limoenen. De prijzen bleven op een goed niveau tot half oktober, aangezien het seizoen in Argentiniƫ door de vorst eerder stopte. Door de sterke start van Turkije zijn de prijzen op dit moment licht gedaald.

Wat betreft clementines hebben de hoge temperaturen ervoor gezorgd dat de Oronul oogst acht dagen eerder is gestart. Volgens experts zijn de prijzen goed vanwege een tekort aan dit fruit. Door de warmte is de oogst van zowel mandarijnen als Navelina sinaasappelen ongeveer 10 dagen vertraagd.

"De kwaliteit van de Navelina is optimaal wat betreft zuurtegraad en Brix-waarde, maar niet qua kleur. Hetzelfde geldt voor de mandarijnen. Het enige verschil is dat er een hoog aantal 'vertraagd fruit' zal zijn, waardoor de vorm van de fruit juist beter en groter wordt," zegt een expert.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven