Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Stijging Marokkaanse citrusexport geen bedreiging voor Spanje"

De citrusexport, en dan met name clementines, vanuit Marokko naar de EU groeit. Tot nu toe is de citrusexport gestegen met 32%. De Marokkaanse export van Clementines is gestegen van 45% van januari tot juli dit jaar. De stijging is in tonnage 75.179 ton en in waarde 64,6 miljoen euro. Dit houdt in dat de importprijs stabiel blijft. Maar in de cijfers zie je ook dat Marokko niet in slaagt om aan zich het quotum van 135.000 ton te houden.

Dit jaar zou het exportvolume dichtbij de limiet kunnen komen (met de huidige groei overtreffen met 107.000 ton). Toch ziet de Spaanse citrussector Marokko niet als bedreiging. De secretaris-generaal van de Unie van Exporteurs (Asociex), Enrique Ribes, benadrukt dat. "Op bepaalde punten kan de Marokkaanse export wel een negatieve invloed hebben, maar een grote impact verwachten wij niet."

De sinaasappel en clementine export van Spanje bedroeg vorig jaar 1130 miljoen euro en Marokko exporteerde voor 67 miljoen euro naar de EU. De secretaris van Fepac-Asaja, Doménec Nácher,merkte op dat Marokko niet zou kunnen concurreren met Spanje. De exportcijfers verschillen nog te veel. Spanje exporteert 1,4 miljoen citrus binnen de EU. Israël verkoopt 60.000 ton. Dat is ook geen bedreiging."

Castellon is de belangrijkste Spaanse citrusproducerende regio en domineert 90% van de markt.

Bron: elperiodicomediterraneo.com
Publicatiedatum: