Israelische granaatappelen nu op de markt

De Israelische oogst van de vroege soort granaatappelen begon in de week van maandag 6 oktober 2014. Voorraden worden nu uitgevoerd. De piek van het seizoen komt pas maanden later. Daarom vraagt het tijd om voorraad op te bouwen.

"Vroege soorten granaatappelen zijn nu beschikbaar voor de uitvoer", zegt Yogev Keidar van Agriver. "De Wonderful start eind oktober en gaat door tot februari 2015." De Wondervolle, bekend om de zoetheid, is Israels belangrijkste granaatappelsoort. De start van deze oogst markeert het belangrijkste deel van het Israelische granaatappelseizoen. De soort is populair in Europa en Rusland, wat uniek is voor Israel. Daarom houden de relatief weinig grote telers in Israel voorraden ervan onder controle. Dit jaar hebben telers genoeg areaal om vooruit te lopen op een sterke vraag uit Europa èn Rusland.


"Veel granaatappelen komen uit Zuid-Europa en dit jaar gaan die niet naar Rusland. De prijzen in Rusland gaan dat weerspiegelen", zegt Keidar. "De Wondervolle heeft een specifiek seizoen met de piek in december." Deze soort wordt alleen in Israel geteeld. "Daarom blijven de prijzen in Europa voorlopig goed." De soort is immers uniek. In januari en februari dalen de prijzen. Tijdens de seizoenspiek zullen de Israelische telers rond de 20 containers granaatappelen per dag uitvoeren, is de raming. 

Yogev Keidar
Agriver
telefoon 972 3 906 1000 (ext. 227)
Mobiel 972 52 6360154

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven