TPC gaat aardappelen in Angola telen

"Via het Private Sector Investeringsprogramma (PSI), uitgevoerd door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van het ministerie van Buitenlandse zaken, gaat The Potato Company (www.tpc.nl) aardappelen telen in Angola"

Het is de bedoeling dat TPC te Emmeloord met behulp van het PSI programma een joint venture start in het Afrikaanse Angola. Komend seizoen levert het aardappelhandelshuis zo'n 350.000 kg pootaardappelen van het ras Monte Carlo en een compleet pakket machines, bemesting en gewasbeschermingsmiddelen voor de aardappelteelt.

Monte Carlo en Aardappelmoeheid (AM)

In Angola is een grote behoefte aan multiresistente AM rassen. Alleen TPC kan multiresistente rassen leveren, zoals de Monte Carlo en Toronto.

Zo'n 30 km van de stad Lubango in de plaats Chibia zal TPC komend seizoen 105 hectare aardappels gaan telen. De Monte Carlo zijn geleverd en geteeld door de telers van TPC.

Door de PSI ondersteuning, waarmee de Nederlandse overheid als doel heeft de lokale consumptie van aardappelen te stimuleren door kennis en apparatuur te exporteren, kan TPC zo'n project opzetten.Gaby Stet (l) en Paulo Amaral bezegelen de samenwerkingPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.