Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meloenentelers schakelen om naar uien

Spaanse uienprijzen dalen tot 5 cent per kilo

De verkoop van de late uien uit Spanje lijdt onder de Russische boycot en overproductie in Castile-La Mancha en in enkele Europese landen. De uien worden opgeslagen en zijn tot maart op de markt.

Castiliaanse telers zijn dit jaar overgestapt op de uienteelt. Traditioneel worden in de regio vooral meloenen geteeld, maar door de slechte resultaten vorig jaar kozen meer telers voor uien. Daardoor ontstond een overschot, wat ook effect had op de uienhandel in andere Europese landen.

De uienoogst begon in augustus en is binnenkort afgelopen. De prijzen liggen rond de 7 cent per kilo. Voor lagere kwaliteit is dat 5 cent per kilo. De vroege uien, geoogst tussen mei en juni, kampten met hetzelfde probleem: dalende prijzen naarmate het seizoen vordert.

Volgens de Agrarian Association of Young Growers (Asaja) in Antequera liggen de prijzen op het minimale niveau voor telers om nog winst te maken. De Russische boycot en de grote bedrijven die de distributiekanalen in handen hebben, leveren problemen op voor de telers, aldus de organisatie.

Het areaal in de regio beslaat dit jaar ongeveer 200 ha. De komende weken worden de laatste uien geoogst. In Malaga komt dat overeen met een totaal van 15 miljoen kilo. De opslag van deze uien is makkelijker, waardoor de uien tot maart vermarkt kunnen worden. Telers hopen dat de prijzen zullen verbeteren. De vooruitzichten zijn echter niet goed. Naar verwachting blijft de prijs zakken.

bron: laopiniondemalaga.es
Publicatiedatum: