Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrico neemt meerderheidsbelang in dochteronderneming Canada

Aardappelcoƶperatie Agrico heeft onlangs haar aandelen in dochteronderneming Parkland Seed Potatoes Ltd. vergroot. Hierdoor krijgt Agrico een meerderheidsbelang in dit Canadese pootaardappelbedrijf.

In 1997 is Agrico gestart met haar samenwerking met het Canadese pootgoedbedrijf uit Edmonton in Canada. In 2005 nam Agrico haar eerste 25% aandelen in Parkland en breidde dit in 2008 uit naar 49%. Vanwege de groeistrategie en de kansen die Agrico ziet in Noord-Amerika is nu de stap gezet naar een meerderheidsbelang door een toename van nog eens 21% van haar aandeel in Parkland.



Parkland Seed Potatoes Ltd. bestaat sinds 1997. Het bedrijf is voor 100% gericht op het verkopen van pootaardappelen gekweekt door hun aangesloten telers. Naast een groot teeltgebied in Canada heeft Parkland ook telers in de Verenigde Staten. De toegevoegde waarde van Parkland voor Agrico bestaat, naast meedelen in de marge op de handel, vooral uit licentie-inkomsten van beschermde Agrico-rassen.

Agrico-directeur Jan van Hoogen licht de uitbreiding toe: 'Ik ben erg blij met ons nieuwe meerderheidsbelang in Parkland. In Noord-Amerika liggen voor ons erg mooie kansen om structureel meer inkomsten voor onze coƶperatie te kunnen genereren. Door onze samenwerking met deze sterke partner kunnen we deze kansen in de nabije toekomst nog beter benutten.'

Publicatiedatum: