Oostenrijkse aardappelmarkt week 29: te grote aardappelen

In Oostenrijk is er op de vroege aardappelmarkt nog steeds sprake van een rijkelijk aanbod dat voor de binnenlandse markt duidelijk te groot is, meldt de Oostenrijkse website Bauernzeitung.at. Een extra uitdaging voor de verkoop is het groeiende aandeel aan overmatig grote aardappelen. Aangezien er in het Weinviertel in de afgelopen dagen veel neerslag is gevallen, rekent men er op dat dit aandeel nog verder toe zal nemen. Voor overmatig grote aardappelen biedt het binnenland zo goed als geen afzetmogelijkheden en voor de export zijn de aardappelen te weinig schilvast.

Om de concurrentiepositie in de export te verbeteren, werden er door veel opkopers nu verschillende prijzen voor middelgrote en grote waren ingevoerd. Veel opkopers roepen de telers op om maatregelen ter beperking van de knolgroei te treffen. De druk op de telersprijzen houdt bovendien aan. In Niederösterreich werd er aan het begin van week 29 meestal tien tot dertien euro per 100 kg betaald voor aardappelen van een middelmaat. Voor overmatig grote aardappelen betaalde men tussen de acht en tien euro per 100 kg. In Burgenland is de oogst reeds vergevorderd en de prijzen lagen in week 29 meestal bij twaalf euro per 100 kg. In Oberösterreich vertoonde de verkoop van de schilvaste waren geen verandering en bleven de telersprijzen op zo'n 18 euro per 100 kg.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.