Icons Aardbeien uit Ethiopië bij Fruit World Breda

Fruit World Breda heeft vandaag de eerste aardbeien uit Ethiopië ontvangen. De aardbeien worden aangevoerd in de nieuwe topsegment verpakking 'Icons' van Fruit World Breda/ Best Fresh Group. We zijn zeer verheugd dat deze leverancier met onze visie / strategie meedenkt en het mogelijk maakt aan deze kwaliteitsstandaard te voldoen. De aardbeien worden drie tot vier maal per week per luchtvracht aangevoerd. "Dit jaar zal het volume met 20% toenemen", vertelt Wout van Es van Fruit World Breda."Het areaal is uitgebreid en de planten zijn vermeerderd in Israël, waardoor de opbrengst per plant groter is. Door intensief contact tussen de teler en Fruit World Breda hebben we dit jaar het areaal vergroot om aan de toenemende vraag te voldoen."

De aardbeien zijn afkomstig van Ilan Tot en worden geteeld op een hoogte van 1200 meter. "In combinatie met de sterke concentratie van zonlicht geeft dit de aardbeien een erg zoete smaak", laat hij weten. Ze beschikken volgens hem over een gemiddelde brixwaarde van minimaal 8. Ook vertelt Wout dat er zeer weinig gewasbeschermingsmiddelen en de juiste meststoffen worden gebruikt waardoor de houdbaarheid van de aardbeien zeer goed is.Wout verwacht een positief seizoen tegemoet te gaan. "We zien dat ook supermarkten het product steeds meer gaan waarderen, dat de kwaliteit en uitstraling toch van een ander niveau is en er een hogere prijs voor willen betalen."

De aardbeien uit Ethiopië zijn van het ras Yoval, Dit jaar is er ook gestart met andere rassen welke nog meer aan de eisen van bepaalde klanten kunnen voldoen. Fruit World verwacht vanaf volgende week ook aardbeien binnen te krijgen uit Marokko//Egypte/ Israël en Palestina.Voor meer informatie:
Fruit World Breda
IABC 5102
4814 RN Breda
Tel.: (076) 523 15 60
Fax: (076) 520 63 14
www.fruitworld.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.