Honduras: meloenexport verwacht historische resultaten

De meloensector avn Honduras verwacht historische resultaten te bereiken in 2013/2014. Producenten zijn begonnen met de oogst van verschillende meloensoorten met het doel inkomsten van $60 (€43,5) miljoen te bereiken. Dat is meer dan de $56,1 (€40,7) miljoen van vorig seizoen. Het zou het hoogste resultaat van de afgelopen tien jaar zijn.

Meloentelers van Choluteca en Valle voorzien geen grote problemen voor de afsluiting van het winterseizoen van 2013, zoals in voorgaande jaren en specifiek in 2010, toen oktober hevige regenval bracht die de productie slecht beïnvloedde. Als er niets onverwachts gebeurt tijdens de volgende tien dagen, zouden producenten in de eerste helft van december kunnen gaan oogsten.

Voor deze eerste cyclus van het huidige seizoen heeft de sector zo'n 4200 hectare geplant in Choluteca en Valle. Onder de gecultiveerde soorten zijn de Cantaloupe, Honeydew, Piel de Sapo en Galia het meest gangbaar. Deze worden veel gevraagd in de Verenigde Staten en de Europese Unie, vooral vanwege hun suikerniveaus. Een heel klein deel van de productie wordt verscheept naar de Centraal-Amerikaanse markten, zoals El Salvador en Nicaragua.

Source: elheraldo.hn

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.