Argentinië: ondanks de droogte steeg citroenexport met 5%

"Wat het weer betreft was het een moeilijk jaar met een enorme droogte en een intense hittegolf sinds het begin van de zomer en een vrij droge winter. Desalniettemin zijn we grotere volumes dan vorig jaar gaan exporteren. Dit seizoen exporteerde Tucumán 276.000 ton, ongeveer 4 of 5 procent meer dan vorig jaar", zei Walter Ojeda van Citrus San Miguel. In deze zin, legde hij uit, zijn ze de afgelopen vijf jaar geleidelijk toegenomen tussen de 3 en 5 procent per jaar.

"Tucumán heeft dankzij zijn productie een sterke verwerkingssector en de rest wordt verkocht als vers fruit. Er is de afgelopen tijd veel werk verricht om het bewustzijn van de marktbehoefte te verhogen en er is een enorme verbetering geweest wat betreft de productkwaliteit." Ojeda zei dat het nog te vroeg was om ramingen over volgend jaar te doen. "Al deze maanden zullen heel belangrijk zijn wat betreft de evolutie van de plant." Vermeldenswaard is dat 2014 naar verwachting zeer nat zal worden.

Source: tucumanalas7.com.ar

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.