Zoete sinaasappel is het meest geteelde fruit

Citrusoogst in Cordoba stijgt met bijna een kwart

De citrusoogst in Cordoba komt volgens een afgevaardigde van het landbouwministerie dit seizoen uit op 291.945 ton. Dat is 14,2 procent meer dan tijdens de vorige campagne. De stijging heeft vooral te maken met het gebruik van nieuwe plantages in de regio en de goede weersomstandigheden. Zoete sinaasappels zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de productie: 282.797 ton. Daarna komen de mandarijnen (7653 ton), grapefruit (1262 ton), citroenen (209 ton), zure sinaasappels (73 ton) en tot slot overige citrus (41 ton). 

De citrusbranche in Cordoba is verdeeld over ruim 11,6 duizend hectare, dertien procent van alle landbouwgrond in de provincie Andalusië. Het aantal hectare landbouwgrond is de afgelopen tien jaar verviervoudigd. In de regio zijn zo'n duizend agrarische bedrijven actief. De citrussector genereert zo'n 450.000 banen per jaar in La Vega del Guadalquivir: de helft van het aantal jobs in de regio, 

Bron: cordobagraria.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.