Stemming Duitse aardbei- en aspergebedrijven optimistisch

Duitsland - Ondanks de ongunstige weersomstandigheden in seizoen 2013 is de stemming onder de directe verkoopbedrijven van asperges en aardbeien beter dan vorig jaar, zo blijkt uit de conjunctuurenquête die de vereniging van Zuid-Duitse asperge- en aardbeientelers hield.
 
47% van de ondervraagde verkopers beoordeelden hun actuele economische situatie beter dan vorig jaar. 35% beoordeelde deze als gelijk gebleven en 18% beoordeelde deze als slechter dan vorig jaar.
 
Ook wat betreft de handelsverwachting voor de komende jaren zijn de asperge- en aardbeientelers overwegend optimistisch. 46% van de ondervraagde directe verkopers verwacht voor de komende jaren een verdere verbetering van hun economische situatie, 49% is van mening dat de situatie nauwelijks zal veranderen en slechts 5% gaat voor de komende jaren uit van een verslechtering.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.