dit weekend viel net zoveel regen las in heel oktober

Kwart aardappelen in zuidwesten lijkt verloren

Land- en tuinbouworganisatie ZLTO heeft een meldlijn ingesteld voor boeren die waterschade willen melden. De ZLTO wil daardoor een beeld krijgen van schade aan gewassen. Dit weekend viel net zoveel regen als normaal in heel oktober. Volgens de land- en tuinbouw-organisatie roept het herinneringen op aan september 1998, toen grote delen van de oogst door de vele regen verloren ging

De extreme regenval van zondag heeft in West-Nederland tot flinke schade geleid in de gewassen die nu nog op het land staan. Percelen met aardappelen of juist vers gezaaide percelen tarwe zijn bijvoorbeeld in Zeeland en de Zuid-Hollandse Eilanden blank komen te staan. Zo is in Sommelsdijk meer dan 100 millimeter in een etmaal gevallen, zo wordt op Twitter gerapporteerd. Gevreesd wordt dat de aardappelpercelen te lang onder water blijven staan, zodat deze oogst verloren dreigt te gaan. Daarbij gaat het nog wel even duren, voordat er sowieso een rooimachine op het land kan komen.

Klik hier voor foto's van Boerenbusiness

Zie ook: Kwart aardappelen in zuidwesten lijkt verloren

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.