Optimisme in herstel Uruguayaanse fruitteelt

De fruitexport in Uruguay is al jaren niet optimaal. Waar de uitvoer van soja, mais en graan met grote sprongen vooruitgaat, blijft die van fruit achter. De oorzaken zijn onder meer de enorme inflatie, de hogere kosten en het feit dat veel telers zijn overgestapt op andere gewassen. Toch is er reden tot optimisme. 


Furest Agro Solutions werd opgericht met als doel de fruitteelt opnieuw rendabel te maken. De organisatie ging op zoek naar manieren om de kosten te verlagen. Het heeft nu bijna 4 jaar ervaring in het importeren van kostenbesparende machines (zie foto's boven). Furest voert ze in en verkoopt ze vervolgens aan producenten van blauwe bessen, citrus, olijf- en appelbomen.John Paul Furest ziet nu weer vooruitgang in de teelt en hoopt op termijn de export weer op volle toeren te hebben. Onlangs heeft de Amerikaanse markt zich opengesteld voor de invoer van Uruguayaanse citrus. Telers zijn naarstig op zoek naar geschikte kassen voor toekomstige oogsten. Tuinbouw in kassen zou een keerpunt kunnen betekenen voor de Uruguayaanse citrusindustrie.Meer informatie:
FUREST AGRO SOLUCIONES
Uruguay
Juan Pablo Furest
Tel:+598 22035264
Cel: +598 99600130
jpfurest@agrosoluciones.com.uy
http://www.agrosoluciones.com.uy/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.