Wortel populairste groente in Australië

Wortelen waren vorige maand de meest gekochte groenten en staan daarmee bovenaan de top 10 van groenten die door Australiërs gekocht worden volgens een enquête die werd afgenomen onder 800 consumenten in opdracht van de groentesector.

De maandelijkse consumentenenquête, die drie jaar lang zal lopen, toonde aan dat 94 procent van de respondenten wortelen kocht in augustus. De volgende populairste groenten in de top 10 zijn tomaten (92%), aardappelen (83%), broccoli (80%), bloemkool (79%), selderij (78%), paprika (76%), witte ui (76%), kool (74%) en courgette (74%). "Dit consumentenonderzoek biedt waardevolle inzichten in de Australische groentesector, wat telers zal helpen consumentenvoorkeuren over een periode van drie jaar te begrijpen", zei Andrew White, AUSVEG manager van sectorontwikkeling en communicatie.

"Het onderzoek biedt niet alleen inzicht in welke groenten het meest worden gekocht, maar ook in wat de stimulansen en barrières zijn om te kopen en hoe dit kan worden gebruikt om een aankoopgroei te bereiken", zei de heer White. De enquête heeft laten zien dat de gezondheidsvoordelen die geassocieerd worden met wortelconsumptie een belangrijke kooptrigger zijn voor consumenten. 67% koopt ze omdat ze gezond zijn en 60% omdat ze makkelijk te bereiden zijn.Voor meer informatie:
Andrew White (AUSVEG)
Tel: (03) 9882 0277
Gsm: 0409 989 575
E-mail: andrew.white@ausveg.com.au
www.ausveg.com.au

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.