Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet Chinese zoete aardappelen in de lift

“Onze zoete aardappelen komen uit Yunnan Honghe Hani en de Prefectuur Yi. Het oogst- en afzetseizoen loopt van augustus tot december en van oktober tot volgend jaar februari. Het seizoen verloopt dit jaar vlot en over het algemeen is de afzet naar wens," vertelt Hao Bo van Honghe Changmiaohe Agricultural Development tijdens een interview met FreshPlaza. 

“Yunnan Honghe Hani en de Prefectuur Yi bevinden zich in het zuidoosten van de provincie Yunnan. De vruchtbare bodem, sterke uv-straling overdag, het lagere risico op ziekten en plagen en het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen maken deze regio zeer geschikt voor de teelt van zoete aardappelen. Deze unieke natuurlijke omgeving heeft met name een gunstig effect op het suikergehalte van de zoete aardappelen."

“De afzet van zoete aardappelen is dit seizoen toegenomen ten opzichte van vorig jaar dankzij de sterkere vraag van zowel de binnenlandse als overzeese markt maar ook vanwege ons grotere areaal. De huidige verkoopprijzen zijn vrijwel hetzelfde als gedurende dezelfde periode vorig jaar en er zijn nagenoeg geen prijsschommelingen." 

 

“In dit stadium worden onze zoete aardappelen via ons online en offline afzetmodel geëxporteerd naar Vietnam, Thailand, Myanmar en andere markten in Zuidoost-Azië, evenals naar Europa en de Verenigde Staten. Ze worden daarnaast afgezet aan groothandelaren en supermarkten in grote en middelgrote steden op de binnenlandse markt. We maken gebruik van online afzetkanalen zoals Wechat-business."

 

Hao Bo
Honghe Changmiaohe Agricultural Development Co., Ltd.
Phone: +86 186 5292 9191

Publicatiedatum: